fredag 24 januari 2014

Skallror!

 
 Fortsatt lugnt på syfronten här, magsjukan blev långvarig!! Men nu hoppas vi den håller sig borta...Jag har sytt 4 små mjukis-skallror, det var ett tag sen sist. Såna här hade min dotter när hon var liten, båda varianterna hade jag sytt till henne när hon fortfarande låg i magen, och en kanin hade vi med in på BB, matchande denna outfit. =)
Mitten-kaninen och elefanten är i velour, de andra i trikå. Alla är från små tygsnuttar jag sparar, sånt som inte räcker till så mycket annat än just sånt här smått.
 
Kaninernas skallror sitter bak i svansen. =)

fredag 17 januari 2014

Lappa och laga!

Gårdagens och dagens sömnad blev att lappa och laga istället för att skapa nytt. Piffa upp kan ju vara lite nyskapande det med. ;) 7 par byxor med småfel fick uppdateras till användning, 5 av dem var till barnen.
På dessa tre främsta har jag sprättat upp i sidsöm eller innersöm, strykt på lappar med vliesofix och sytt fast, sedan sytt igen sidsömmen igen. =) Tycker de blev roligare än innan lappning. ;)
 
Före... ena jeansen till sonen andra till dottern, båda med hål på knäna. Sonens har Blixten-applikation på bakfickan men den kan jag inte ta äran för.
 
Även mjukisarna hade hål på knät...
 
Här är också några omfixningar och lagningar jag gjort för nån månad sen, är kul att fota före och efter på sånt här. =)
En bekants liten tös vars mamma ville förlänga användningstiden på denna bodysuit, jag satte dit muddar i ärm och benslut.
 
En kjol som trasat sönder runt resåren, den klippte jag bort och satte dit mudd istället. Till min egen tös.

Och två tröjor till sonen, dessa hade blivit lite korta i ärmarna så jag satte dit mudd. Den översta är det jag som sytt från början, och den undre har jag re-doat från en större tröja ursprungligen.
 
Jag gillar att kunna laga och ta tillvara (eller sy om helt), istället för att bara slänga! Är det dessutom favoriter så har man allt att vinna. ;)

tisdag 14 januari 2014

Regnbågs-och-klöver-singoalla! ;)

Här är min senaste sömnad, en Singoalla i klöver-interlock och regnbågsvelour! =) Stl. 100 på denna, eget mönster. Denna finns redo för försäljning, har inte i skrivandets stund hunnit lägga in den i Epla-butiken men det kommer. ;)
Nu har vi återigen drabbats av magsjuka här hemma, och det inatt första natten efter att jag jobbat klart min natthelg!! Blir man less eller vad? Så mycket sömnad blir det inte just nu, men jag har kikat på lite tygsnuttar att använda till återbruk av jeans till mina egna barn. =) Så det är i alla fall kommande projekt.
Ha en fortsatt fin vecka!

torsdag 9 januari 2014

Nya tyger!

Här kommer lite tyger som jag köpte innan jul...=) Prinsesstyget har jag ju redan sytt dotterns julkläder i. Jersey, köpt på facebook

Stretchfrotté ursprungligen från Stoff och Stil, men jag har köpt det på facebook...

Ett till lösgodis-tyg i jersey, köpt från Happy Fabrics! Fiiint!

Hello Kitty i interlock, köpt på facebook.

Och sist men inte minst, en liten bit hästar i jersey, köpt på facebook.

tisdag 7 januari 2014

Mina sömnadsfavoriter 2013!

Dags för min årliga tillbakablick! Denna blogg har jag ju bara skrivit i sen i februari, men inläggen överlappar varandra ett tag från LillSpooky-bloggen.
Har varit ett år med lite mindre sömnad än tidigare känns det som. Jag har tagit på mig mycket mindre beställningar då det ofta blir en sån stress för mig att hinna med allt annat runt omkring också, men några beställningar har det ändå blivit.
Här kommer i alla fall lite sömnadsfavoriter från varje månad 2013. =) Klicka på respektive månads namn för att läsa alla inläggen från den månaden.
 
Segstartade året med lite sömnad, lite re-do, men hann med en del presenter också, som detta kuddfodral till min svåger med fru som i hemlighet gift sig i Florida!

Till Tiril som har födelsedag i början på februari sydde jag den ena av dessa My Little Pony-kjolar, den andra såldes strax!
 
I Februari blev det bla. ett sött babynest på beställning...
 
 ...och såklart skruttans 3-årspresenter!
 
I Mars var vi på bröllopsfesten för ovan nämnda brudpar, och till den sydde jag mig en spets-topp av en gardin!

Blev också en beställning på 2 namnjeans, av en återkommande nöjd kund, härligt! =)
 
I April hade hela familjen influensa så hann inte med så mycket, men bla. min första herr T-shirt (till maken), re-do jeanskjol till mig själv, och söta barnjeans till salu hanns med när vi tillfrisknat.
 
I Maj behövde brorsonen nya byxor så faster sydde 4 par...
 
 ...och förutom det blev det bla. mer nöjessömnad, fått lite kjoldille av årstiden.
 
I Juni syddes det ett par mjuka muddbyxor och matchande dregglis till en bekants kommande bebis (som för övrigt föddes på självaste midsommarafton!)

Och en beställning på 2 klänningar till syskonpar!
 
Ett kuddfodral i present till min bonussvärmor syddes också, hon älskar änglar!!
 
Juli var en varm månad så då passade det fint att sy lite söta kjolar i olika storlekar!
 
 Barnen fick också varsin T-shirt inför kommande semester, båda med deras egna speciella intressen för tillfället; skalbaggar och ponniesar.
 
Början av augusti hade vi ännu semester (och symester) och spenderade en del tid uppe i mina föräldrars stuga. Där blev det flera plagg till mig själv, bla. en wrap-cardigan och en rockabilly-inspirerad knyttopp. Och inför start i förskoleklass fick sonen ett par nya Blixten-byxor.
 
En månad med mycket möss-sömnad, men jag hann också med denna tunikaklänning till dotterns förskole-fotografering! En favorit!
¨
 
Kiron fyllde 6 år, och fick ett par sweatshirtbyxor med fickor i robot-tyg. Till dem hade jag tryckt vinyltryck med robotar på 2 matchande köpetröjor. =)

Och till lilla midsommarbebisen som nu skulle döpas blev det en lekdress i roliga färger, med ett stort E i skinn på ryggen.
 
Sömnad till familjen mest, bla. fick Tiril ett par nya haremsbyxor i leopardprint...

...och jag själv fick en oversize-tröja, görskön!
 
I December blev det först lite sömnad av julkläder om än mycket mindre än tidigare år. Sen blev det en kofta i present till min syster, och varsina julklappskläder till barnen.
 
Min önskan inför 2014 är återigen mycket inspiration, tid att prova nya roliga modeller, sömnadslust på topp, att barnen ska fortsätta gilla det jag syr, stressfri sömnad, och ännu fler plagg till mig själv! 

fredag 3 januari 2014

Formel-1 julklapp till 6-åringen!

Gott nytt år på er! =) Hoppas att ni haft ett bra 2014 hittills och att det sen fortsätter fint också!
 
I ett av sina morgonpaket på julafton fick sonen ett par AlvElida-byxor. Mjuka slim-jeans sydda av ett par re-doade stretchjeans. Han blev inte lika lycklig över mjuka paket som hårda men de gillades i alla fall,  hehe!

I sidan sydde jag fickor med dekorsömmar och tyg med formel 1-bilar, och bak har de vanliga jeansfickor som jag sprättade bort från de ursprungliga jeansen. Midjan har mudd ifrån Stoff och Stil. Stl. 130 på dessa.
Har inte blivit något sytt sen före jul, har tagit en liten semester, men snart så hoppas jag värma upp maskinerna igen!